Indiase curry mosselen met Hollandse garnalen. Het winnende recept van de kookwedstrijd mosselvrouw van het jaar 2013.
2 kg mosselen 2 ons Hollandse garnalen 2 grote uien 2 tenen knoflook 1.5 kg tros tomaten Indiase kruiden pasta (mild of vindeloo) van bv patak`s Olijfolie Bruine suiker
Eerst bak je de kleingesneden ui en knoflook bruin in olijfolie, dan doe je een eetlepel bruine suiker erbij , dit laat je smelten , en bewaar dit in een apart bakje.
In dezelfde pan doe je een scheut olijfolie en bakt daar de kleingesneden tomaat in tot het gereduceerd is tot een smeuïge massa, en bewaar dit ook in een apart bakje.
Nu bak je de curry kruidenpasta in een scheutje olijfolie tot het lekker ruikt en gooi dan de ui en tomaat erbij en laat dit opwarmen , gooi dan de mosselen erbij en blijf voorzichtig omvouwen.
Als de mosselen open staan en de pitten mooi rond zijn is het gerecht klaar. Aan het eind kunt u de garnalen verspreiden over de bovenkant. Serveer het met een brood of stokbrood.